Haberler

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2023 Yılı 2. Dönem sonuçları açıklandı.

Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü 2019 mezunu Büşra Marşan dünyanın lider yükseköğretim kurumlarından Stanford Üniversitesinin Dilbilim Doktora Programına tam bursla kabul aldı. Başarılı öğrencinin hedefiyse makine öğrenmesi teknolojisinden faydalanarak çeviri ve sanal asistan gibi sistemlerde kullanılan dil modellerini daha etkili hale getirmek.

Kemoterapinin etkisini artıran ve yan etkilerini azaltan ilaç adayları geliştiren Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanyal, “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşuyla ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü’nün sahibi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim değişikliği ile şiddetli hava olayları arasındaki ilişki hakkında konuştu. Anadolu Ajansı’nın (AA) sorularını yanıtlayan bilim insanı, “Isınma, 2.4-2.7 dereceye ulaştığında ne olduğunu hiç bilmediğimiz şeyler karşımıza çıkmaya başlayacak; aynı müsilajda olduğu gibi. Örneğin kuraklıktan bahsediyorsak, kuraklık daha geniş bir alanda görülüyor, eskisinden daha şiddetli oluyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Vali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin de aralarında yer aldığı heyetle birlikte Kuzey Kampüs Kare Blok laboratuvarlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Emin Şerifoğlu

Sayfalar