TÜBİTAK – 1001 Programı Kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden 6 Proje Destek Almaya Hak Kazandı

05/01/2024

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2023 Yılı 2. Dönem sonuçları açıklandı. Boğaziçi üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden 6 proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK “1001– Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

2023 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1474 proje önerisinden 374 proje önerisinin desteklenmesine.

Kabul edilen 6 projemizin 4’ü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden, 1 tanesi Matematik Bölümünden, 1 tanesi de Sosyoloji Bölümündendir.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerimizin yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen 6 proje şöyle sıralandı:

Proje        Yürütücüsü

Proje Adı

Prof. Dr. NesrinÖzören

Nlrp7 Proteininin Tam Mol Gebelik Moleküler Patogenezindeki Rolünün Araştırılması

Doç. Dr. A. R. Umut Şahin

Cas9 Proteininin K848 Noktasında Sumolanmasının Hedef Dna'yı Kesme ve Hedef Dışı Etkileri Üzerine Etkisinin Araştırılması

Doç. Dr. Ümit Işlak

Benzerlik Ölçütlerinde Teorik Sonuçlar ve Zaman Serilerinde Tahminleme Üzerine Uygulamalar

Dr. Öğr. Üyesi Steven Footit

Tohum Dormansisini Kırmak ve Büyüme Gücünü Artırmak İçin Soğuk Atmosferik Gaz Plazma İle Tohum Önçimlendirmesinin Moleküler Fizyolojisinin Araştırılması

Dr. Öğr. Üyesi Ceylan Engin