Misyon / Vizyon

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin önemli amaçlarından biri bünyesinde bulunan on iki bölümün öğrencilerinin yanı sıra tüm Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine lisans ve lisansüstü düzeylerde fen, matematik, sosyal ve beşerî alanlarda en iyi eğitimi vermektir. Bu amaçla eğitim programları her zaman güncel ve eşdeğerlerinden üstün tutulmaktadır. Öğrencilerimizi çok yönlü, değişik fikirlere açık, eleştirel ve analitik düşünce yapısına sahip bireyler olarak yetiştirmek eğitim amacımızın temelidir. Fakültenin bir başka amacı ise üniversite sınavında alanlarında en yüksek puanları alan öğrencileri bünyesinde toplayıp onları çağdaş, uluslararası yüksek düzeyde temel alan bilgileri ile donatıp çeşitli alan dışı seçmeli dersler ile de eğitimlerini tamamlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerimize lisans ve lisansüstü eğitimimizin yanı sıra çift ana dal ve yan dal programları ile de eğitim olanağı sağlamaktayız. Tüm programlarımız için bilginin üretimi, geliştirilmesi ve yayılması fakültemizin temel amaçlarından biridir.

Bu amaçlar doğrultusunda alanlarında en iyi öğretim üyelerinin bölümlerimizde istihdamı önceliklerimizden olmuştur ve olmaya devam edecektir. Öğretim üyelerimizin uluslararası alanda iş birliklerini ve nitelikli araştırmaları destekleme bir başka önceliğimizdir.