Fakültemizin 57. Mezuniyet Töreninden

24/07/2019

Düzenlenen Mezuniyet Töreninde, Fakültemizde 2018-2019 dönemini başarıyla tamamlayan 519 lisans, 86 Yüksek Lisans ve 23 Doktora öğrencisi diplomalarını aldı. Törende Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nilgün IŞIK öğrenci, veli ve öğretim üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında;

"Değerli Meslektaşlarım, Saygıdeğer Konuklar ve Sevgili Mezunlarımız,

Üniversitemizin 152.  Fakültemizin 57. Yıl Mezuniyet Törenine hoş geldiniz.

Sevgili Mezunlarımız dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan, Türkiye’de en çok tercih edilen ve ülkemizdeki 206 Üniversite arasından seçilen 10 Araştırma Üniversitesinden olan Boğaziçi Üniversitesinden mezun olmanız nedeniyle sizleri içtenlikle kutluyorum. Fakültemizin mezunlar kervanına 2019 yılında 519 lisans, 86 Yüksek Lisans ve 23 Doktora mezunu  katıldı. Sizler de bu büyük kervandaki yerinizi aldınız. Mezunlarımızın % 27’si ( 141 öğrencimiz) onur ve % 19’u ( 99 öğrencimiz )  yüksek onur ile mezun olmaya hak kazandı.

Mezunlarımızın iş ve akademik dünyadaki başarılarına her gün yeni başarıların eklenmesi ile gururlanıyoruz. Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışında özellikle aranan elemanlar ve yöneticiler oldular. Sizlerin de üstün başarılar elde edip sadece bizleri değil ailelerinizi de gururlandıracağınızı biliyorum. Başarılarınızın temelinde  Boğaziçi’nde aldığınız çağdaş, nitelikli,  sorgulayan, çok yönlü ve araştırma odaklı eğitimin  yer aldığından hiç kuşkum yok.  

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmanın mutluluğunu, gururunu ve ayrıcalığını yaşayın ve hangi alanda olursa olsun bizi sizlerden beklediğimiz gibi başarıyla ve liyakatle temsil etmeye devam edin. Kendinizi sürekli geliştirin. Ulusal ve uluslararası alanda çığır açabilmek sizlerin elinizde; kendinize  özgür iradenize güvenin ve hep daha iyiyi ve mükemmeli  elde etmek için çalışın.

Saygıdeğer veliler sizlere yetiştirdiğiniz bu nadide evlatlar için ayrıca şükranlarımı ve takdirlerimi sunarken sizleri de  yürekten tebrik ederim. Sizlerin destekleri ve sevgisiyle bugünü hep  birlikte kutlayabiliyoruz.

Bu arada mezuniyet törenimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm FEF ve Öğrenci İşleri ofisi personelimize ve özellikle FEF öğrenci işleri ofisimizin vazgeçilmezi sevgili Nazan Kuru’ya teşekkür ederim.

Sevgili Mezunlarımız birazdan diplomalarınızı alacaksınız. Diplomalarınızı onurla ve gururla taşıyın.

Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizler için şimdi yepyeni ufuklara uçma zamanı geldi. Bu uçuşunuzda Başarı ve Güzellikler ile Sevdikleriniz  hep yanınızda olsun" diyerek törendeki katılımcılara konuşmasını tamamladı.

 

Fakültemizden lisans öğrenimini 4.00/4.00 genel not ortalaması ile Fakülte birincisi ve yüksek onur öğrencisi olarak tamamlayan Sosyoloji Bölümü öğrencimiz Fatma Zehra Yıldırım'a diplomasını Dekanımız Prof. Dr. Nilgün IŞIK takdim etti.

 

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından verilen ‘Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri’nde ise ödül alan akademisyenler arasında fakültemizden; Prof. Dr. Levent Kurnaz (Fizik Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Igor Kryvoruchko (Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü) ve Öğr. Gör. Dr. Ceyda Arslan (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü) yer alırken ödüllerini Dekanımız Prof. Dr. Nilgün IŞIK'ın elinden aldılar.